De Jong: "Koos voor Ajax omdat talenten sneller doorbreken"

24 september 2017, 09:59

Frenkie de Jong is één van de weinige spelers bij Ajax die steevast op complimenten kan rekenen. Hij kreeg van trainer Marcel Keizer al de voorkeur boven routinier Lasse Schöne en vult de taken op het middenveld prima in. Zelf werkt De Jong er hard aan om zijn spel naar een hoger niveau te tillen.

De Jong oogst lof in de eerste duels van het seizoen, maar kijkt zelf ook vooral naar wat beter kan. "Ik hoop niet dat ik mijn plafond heb bereikt op mijn twintigste", zegt de middenvelder in gesprek met de NOS. "Soms ben ik iets te lang aan de bal. Ik denk ook dat mijn rendement hoger kan; ik moet meer scoren en assists geven. Ik vind dat ik mezelf ook meer in scoringspositie moet brengen, in mijn aanname al. En in de omschakeling kan ik wel wat agressiever zijn."

Ajax krijgt nogal eens de kritiek dat het de ploeg ontbreekt aan fysiek, maar volgens De Jong is dat niet het belangrijkste. "Ik denk niet dat het nodig is om fysiek te zijn. Het is een kwaliteit als je fysiek sterk bent, maar ik denk dat voetbal altijd wint van fysiek. Ik doe veel in de gym, maar dan vooral explosiviteit en romptraining. Ik denk dat het voor mijn spel niet goed is als ik twee bij twee meter word."

De Jong speelde in de jeugdopleiding van Willem II voor hij naar Ajax vertrok. Voor het tot een overstap naar Amsterdam kwam, sprak hij echter met PSV. "Ik heb een goed gesprek gehad bij PSV, met Marcel Brands. Ook een leuke club, daar niet van. Maar bij Ajax breken over het algemeen jeugdspelers iets sneller door. Dus daarom heb ik destijds voor deze club gekozen", legt hij uit. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen