Heracles in extremis langs nog altijd puntloos Roda JC

23 september 2017, 21:46   Bijgewerkt: 23 september 2017, 22:49

Roda JC leek in Almelo op weg naar het eerste puntje van het seizoen, maar dankzij een late goal van invaller Vincent Vermeij ging Heracles Almelo toch nog met de zege aan de haal: 2-1. Mitchel Paulissen zette de Limburgers vroeg op voorsprong met een knappe kopbal, net na rust maakte Robin Pröpper gelijk. Heracles bleef aanvallen, zag Dani Schahin een enorme kans missen en kreeg uiteindelijk loon naar werken.

De wedstrijd begon ideaal voor Roda: binnen zes minuten kwam het op voorsprong in Almelo. Ard van Peppen had op links veel vrijheid en bediende Mitchel Paulissen op maat met een voorzet. De Limburger stond nog ver van het doel af, maar kreeg het toch voor elkaar om de bal precies buiten het bereik van Bram Castro in de hoek te koppen.

De 0-1 was een tikje voor Heracles, dat vandaag na vier duels zonder overwinning eindelijk weer eens hoopte te winnen. Roda leek daarvoor de geschikte tegenstander omdat het tot nu toe alles had verloren en daarom onderaan stond. De 0-1 van Paulissen was extra gevoelig omdat Heracles had verzuimd een superstart te maken, Monteiro had in de vierde minuut de paal geraakt.

In het vervolg van de eerste helft viel Heracles aan, maar het ontbrak het team van John Stegeman aan creativiteit. Brahim Darri toonde aan dat nog wel te hebben, hij was de gevaarlijkste man op het veld. Heracles kreeg voornamelijk ruimte aan de rechterkant en daar was de dribbelaar veel te vinden. Zijn pogingen gingen bijna allemaal over, alleen bij zijn laatste schot vlak voor rust moest doelman Hidde Jurjus een redding verrichten. De keeper hield Heracles meteen daarna ook van scoren af, hij tikte een fraaie krul van Lerin Duarte over de lat.

Vrij snel de thee moest Jurjus toch de bal uit het netje halen. Eerst kopte de jarige Robin Pröpper al vallend op de paal, maar Roda kreeg de bal niet echt weg en een nieuwe voorzet werd door de verdediger van Heracles wel ingeschoten. De goal leidde een eenzijdige tweede helft in, waarin de thuisploeg het spel maakte en Ro{image[321226][right-half][]}da sporadisch van de eigen helft af kwam.

Ondanks dat Heracles de meeste kansen kreeg via Pröpper, Vermeij en Monteiro, kreeg Roda JC de grootste. Invaller Gyliano van Velzen bediende Schahin met een slim balletje op maat, maar de spits kreeg het voor elkaar om van dichtbij de lage voorzet langs het doel te glijden. Het arme Roda kreeg daarvoor de deksel op de neus: In de blessuretijd was het toch Vermeij die tot scoren kwam. Hij liep goed in op een voorzet vanaf de linkerflank, kwam voor zijn man en bracht heel Heracles in extase. Zuur voor Roda, dat eindelijk van de hatelijke nul leek af te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen