Hoffenheim neemt koppositie over na zege op Schalke

23 september 2017, 17:27

TSG Hoffenheim heeft voor in ieder geval een paar uur de koppositie overgenomen van Borussia Dortmund. In eigen huis won het met 2-0 van Schalke 04. Het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt verloor op bezoek bij RB Leipzig met 2-1.

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2-0

De thuisploeg begon overweldigend met onder andere een goede kopkans voor Havard Nordtveit. Na een kleine kwartier was de dikverdiende voorsprong een feit. Dennis Geiger werd gevonden door Steven Zuber en rondde prima af. Na een halfuur pas gooide Schalke de schroom van zich af en was Daniel Caligiuri dicht bij de gelijkmaker. Na de pauze werd die lijn doorgetrokken en ontsnapte met een bal op de lat. Daarna kwam Hoffenheim weer bovendrijven met kansen voor Mark Uth. In de blessuretijd bracht Lukas Rupp de punten in veilige haven met de 2-0.

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 2-1

Leipzig was een stuk beter dan Frankfurt met Jonathan de Guzman en Jetro Willems in de basis. Het duurde een halfuur voordat dat overwicht ook op het scorebord terug te zien was. Jean-Kévin Augustin rondde af na een lage voorzet van Marcel Sabitzer. Leipzig bleef veel beter, maar het duurde lang alvorens de 2-0 gevierd kon worden. Timo Werner was de man die heel fraai binnenschoot. Daarmee leek de buit binnen, maar direct erna scoorde Frankfurt via Ante Rebic. Willems leek vervolgens een paar minuten voor tijd nog de assist te geven bij de gelijkmaker, maar Simon Falette kopte op de paal.

Overige uitslagen

FSV Mainz - Hertha BSC 1-0

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0-0

Werder Bremen - SC Freiburg 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen