Ook Guardiola denkt aan schrappen League Cup-toernooi

23 september 2017, 09:56

In navolging van José Mourinho heeft ook Pep Guardiola zich kritisch uitgelaten over het League Cup-toernooi. De manager van Manchester City vindt het toernooi, dat tegenwoordig de Carabao Cup heet, zonde van de energie.

De kalender van de Premier League-topclubs is al overvol, zegt Guardiola. Midweeks voerde de Spanjaard tegen West Bromwich Albion (1-2 winst) acht wijzigingen door in zijn basisploeg. "Een prijs winnen is altijd lekker, maar op deze manier gooi je veel energie weg", zegt de coach tegen BBC. "Als we moeten spelen, dan moeten we spelen, maar voor coaches voelt dit als weggegooide energie. Als je de titel wint, dan hechten de mensen er toch weinig waarde aan."

Midweeks had ook Manchester United-coach José Mourinho zich kritisch uitgelaten over de League Cup, die in Engeland veel minder aanzien heeft dan de FA Cup. "Als je me vraagt of het Engelse voetbal misschien wel beter zou zijn zonder deze competitie, dan zeg ik: misschien wel", zei hij. "Wellicht zouden de Engelse ploegen dan frisser voor de dag komen in Europese toernooien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen