Tevez haalt uit: "China over 50 jaar nog niet op niveau"

21 september 2017, 13:50

Het avontuur van Carlos Tevez in China is nog geen doorslaand succes te noemen. De aanvaller loopt volgens zijn coach met een iets te zwaar lichaamsgewicht rond en maakt zijn status als bestbetaalde speler ter wereld nog niet bepaald waar op het veld. Nu heeft hij ook nog eens hard uitgehaald naar het Chinese voetbal.

Tevez verkaste in januari van dit jaar naar Shanghai Shenhua en noteerde daar drie goals en vier assists in dertien optredens. De Argentijn lijkt ondanks een weeksalaris van naar verluidt 700.000 euro nog niet echt op zijn plek in China. Daar is het voetbal volgens hem ook heel anders van aard. Er zit weinig potentie in, stelt Tevez in gesprek met SFR Sport.

"In Zuid-Amerika en Europa leren kinderen het spelletje op jonge leeftijd, maar in China niet. Ze zijn daarom technisch niet goed onderlegd. Het voetbal zit bovendien heel anders in elkaar. Door deze reden denk ik niet dat het Chinese voetbal binnen vijftig jaar op gelijke hoogte komt te staan met het Europese voetbal", sneert Tevez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen