Het was een mooie avond voor Dolberg, De Jong en Van Leer

Het was een mooie avond voor Dolberg, De Jong en Van Leer

21 september 2017 – Ajax won woensdagavond de bekerwedstrijd tegen Scheveningen met 1-5, maar het was ook in andere opzichten een geslaagde avond voor de Amsterdammers. Kasper Dolberg maakte drie doelpunten, Benjamin van Leer maakte zijn debuut en Siem de Jong beleefde zijn comeback in Ajax 1. De drie spelers deden na afloop hun verhaal.

Dolberg

Dolberg verscheen na zijn (onzuivere) hattrick voor de camera van FOX Sports. Het Deense talent had meer dan 600 minuten nodig om weer te scoren te komen. "Het is mooi om weer een doelpunt te maken. Dat was een tijdje geleden. Te lang", weet Dolberg. "Het geeft een goed gevoel. Nu moet ik doorgaan", aldus de spits, die altijd stoïcijns bleef onder zijn doelpuntendroogte."Ik ben niet veranderd, maar ik speel niet zo goed als ik kan en daar werk ik aan. Hopelijk is dit een stap in de goede richting. Ik doe mijn best en het gaat beter en beter", verzeker Dolberg, die afgelopen seizoen 23 doelpunten maakte in 48 wedstrijden. Deze zomer deed AS Monaco naar verluidt een bod van 45 miljoen euro op Dolberg, maar Ajax wilde de Deen niet kwijt.

Van Leer

Van Leer beleefde zijn vuurdoop onder de lat bij Ajax. De van Roda JC afkomstige doelman is blij met zijn debuut, maar baalt wel van de tegentreffer, gemaakt door Bryan Rog. "Een tegengoal tegen Scheveningen is – met alle respect - als Ajax zijnde nooit goed. Maar dat is eigenlijk ook het enige minpunt. Het belangrijkste is dat we in de koker zitten", zegt Van Leer op de clubwebsite na het doorbekeren.

Hoewel het zijn officiële debuut voor de Amsterdammers was, voelt het niet heel bijzonder voor Van Leer. "Het is leuk dat ik nu mijn debuut heb gemaakt, maar als ik heel eerlijk ben vond ik het specialer om tijdens de voorbereiding met Ajax tegen Lyon te spelen", stelt de keeper. Hij hoopt wel dat hij in het bekertoernooi meer speeltijd zal krijgen. "Of dat nou een grote of kleine tegenstander is, maakt me niet uit. Als we maar doorgaan, want we willen die beker winnen."

De Jong

Voor Siem de Jong was het ook een mooie avond. De aanvallende middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd voor de Ajax-hoofdmacht sinds zijn rentree en bekroonde zijn terugkeer met een doelpunt en een assist. "Ik ben blij dat ik weer kon spelen. Deze negentig minuten zijn goed voor mijn fysiek", aldus De Jong bij Ajax TV. "Het is lekker dat ik een paar keer belangrijk kon zijn. Dit soort wedstrijd is altijd een lastig verhaal – je speelt nooit écht een goede wedstrijd – maar 5-1 is prima. Op naar de volgende."

De aanvallende middenvelder wordt naar eigen zeggen steeds fitter. "Ik heb drie weken hard getraind. Het gaat wel goed. Ik heb de hele voorbereiding bij Newcastle ook alles getraind en ook wedstrijden gespeeld. Daarna volgde een periode zonder wedstrijden en ook minder zware trainingen, maar ik heb nu dus weer pittiger getraind. Al met al voel ik me goed. Dit waren de eerste negentig minuten weer, maar ik zal mezelf nog moeten verbeteren. Ik weet dat er nog genoeg verbeterpuntjes zijn", aldus De Jong.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020