Van Bronckhorst blijft kritisch: "Het voetbal moet beter"

21 september 2017, 07:59

Giovanni van Bronckhorst heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het bekertreffen tussen 'zijn' Feyenoord en ADO Den Haag. De coach zag dat zijn ploeg het in de eerste helft zeer lastig had met het opgeleefde ADO, maar bekerde uiteindelijk wel verder dankzij een treffer van Steven Berghuis en een verzilverde pingel van Michiel Kramer. Beide treffers vielen in de laatste twintig minuten en dat geeft wel aan dat het dinsdagavond niet vanzelf ging bij Feyenoord.

Van Bronckhorst spreekt dan ook van een 'heel moeizame' overwinning. "We speelden slordig, nerveus en zonder vertrouwen, zo leek het wel. Al direct in het begin gaf Brad Jones een slechte bal. Door dat soort momenten groei je niet bepaald in de wedstrijd...", zo citeert de clubwebsite de trainer, die te weinig dynamiek zag in de eerste helft. Na rust ging dit wel beter, vindt Gio. "Uiteindelijk braken we de wedstrijd open met de goal van Steven, na een goede actie van Bilal. Ik ben ook blij voor Michiel, dat hij de tweede maakte uit een penalty. Ik steun hem en vind dat hij zeker de tweede helft goed heeft gespeeld."

Sam Larsson en Sofyan Amrabat hadden van Van Bronckhorst een basisplek gekregen in de bekerwedstrijd tegen ADO. "Voor Sam was het pas zijn derde wedstrijd, hij heeft vooral tijd en speelminuten nodig. Sofyan heeft het naar behoren gedaan als vervanger van Tonny, die ik rust kon geven", aldus Van Bronckhorst.

Hoe je het wendt of keert: Feyenoord heeft wel weer aan vertrouwen gewonnen, na de tegenslagen tegen Manchester City (0-4 verlies) en PSV (1-0 verlies). "Na twee nederlagen wilden we weer eens winnen. Dat is gelukt, ik heb hem ook nooit geknepen of we zouden winnen. We zijn door in de beker, daar gaat het om. We zitten donderdagavond in de koker, maar richten ons nu op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda. Het voetbal zal in die wedstrijd beter moeten, zoveel is wel duidelijk", weet Van Bronckhorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen