League Cup: topclubs foutloos, Everton kan weer eens juichen

20 september 2017, 23:09

In de Engelse League Cup hebben de topclubs geen fout gemaakt. Chelsea, Manchester City, Manchester United en Arsenal wonnen woensdag allemaal hun wedstrijd. Voor Everton was er eindelijk weer eens reden tot juichen.

Chelsea klopte Championship-club Nottingham Forest eenvoudig met 4-0. Grote man was Michy Batshuayi met drie doelpunten. Charly Musonda nam het andere doelpunt voor zijn rekening. Arsenal boekte slechts een minimale zege op Doncaster Rovers (1-0), een club uit de League One. Theo Walcott maakte het enige doelpunt.

Manchester City kende geen eenvoudige avond op bezoek bij West Bromwich Albion (1-2). Leroy Sané had de score geopend voor The Citizens, maar zij zagen de gastheren twintig minuten voor tijd via Claudio Yacop plotseling op gelijke hoogte komen. Sané stelde daarna orde op zaken door op fraaie wijze de 1-2 binnen te schieten.

Stadsgenoot Manchester United maakte het zichzelf makkelijker met een eenvoudige 4-0 overwinning op Burton Albion, ook een club uit het Championship. Uitblinker Marcus Rashford maakte binnen twintig minuten twee doelpunten en hielp zijn ploeg zo in het zadel. Jesse Lingard en Anthony Martial voegden er beiden nog een doelpunt aan toe.

Everton boekte in het bekertoernooi de eerste overwinning (3-0) in zeven wedstrijden. Ronald Koeman had tegen Sunderland een basisplaats ingeruimd voor Davy Klaassen en ook voor Dominic Calvert-Lewin, die de eerste twee doelpunten maakte. Oumar Niasse, die in het veld was gekomen voor Calvert-Lewin maakte de derde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen