Historische bekerstunt: Vitesse uitgeschakeld door Swift

20 september 2017, 19:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De amateurs van Swift hebben tegen Vitesse voor een enorme, historische bekerstunt gezorgd. De Amsterdamse hoofdklasser is verantwoordelijk voor de uitschakeling van de titelverdediger. Swift nam in de penaltyserie de strafschoppen beter, nadat in de reguliere speeltijd en in de verlening niet gescoord was. Roda JC daarentegen kende een eenvoudige woensdagavond. De geplaagde ploeg van Robert Molenaar won met 0-5 van de amateurs van Capelle

Swift - Vitesse 0-0 (Swift wint na strafschoppen)

Vitesse trapte de bekeravond af bij het Amsterdamse Swift. Wat een makkelijke affiche leek te zijn, werd een hels karwei. Henk Fraser, die ziek thuis zat, had clubtopscorer Tim Matavz buiten de basis gehouden. Maar de spits kwam in de tweede helft Luc Castaignos te vervangen om een verlenging te voorkomen. Dat lukte niet, ondanks voldoende kansen. Maar ook Swift was een aantal keer gevaarlijk. Dat er een verlenging aan te pas moest komen was al een stunt. Ook in dat halve uur wisten de Arnhemmers niet te scoren. De blamage werd in de penaltyserie compleet. Alexander Büttner miste de eerste penalty, waarna aan beide kanten niet meer gemist werd. Het is voor de derde keer in de bekerhistorie dat Vitesse uitgeschakeld werd door een amateurploeg.

Capelle - Roda JC 0-5

Roda JC wenste niet mee te werken aan een bekerstunt van Capelle, de uitkomt in de Derde Divisie. De hekkensluiter van de Eredivisie stond binnen een kwartier met 0-2 voor dankzij doelpunten van Dani Schahin en Nathan Rutjes. Met een volley bepaalde Mario Engels de ruststand op 0-3. In de tweede helft vond Roda het welletjes, en schakelde het terug. Dat kwam de wedstrijd niet te goede, maar de Limburgers kwamen niet meer in gevaar. Celestin Djim pikte in de slotfase nog twee doelpunten mee en hielp Roda uiteindelijk aan een 0-5 overwinning.