Augsburg-aanvoerder geschorst voor masturberende gebaren

20 september 2017, 17:46

In de Bundesliga is een relletje ontstaan. FC Augsburg-aanvoerder Daniel Baier maakte in dinsdag het gewonnen competitieduel met RB Leipzig (1-1) een obsceen gebaar naar de tegenstander. Met masturberende bewegingen richtte Baier zich tot de bank van Leipzig. Via Instagram betuigt de 33-jarige Duitser spijt, maar is hij niet ontkomen aan een straf. Baier heeft een geldboete en een wedstrijd schorsing gekregen.

"Ik heb afgelopen nacht geen oog dichtgedaan", schrijft Baier. "De samenvatting van de wedstrijd heb ik bekeken, en dat heeft mij aan het denken gezet. In mijn rol als aanvoerder van Augsburg heb ik een voorbeeldfunctie. Uit emotie heb ik mezelf laten gaan. Ik verontschuldig mij aan iedereen die dit als een belediging heeft opgevat. Mijn excuses heb ik ook aangeboden bij mijn team. De topprestatie is door mijn actie op de achtergrond komen te staan."

Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl uitte na het laatste fluitsignaal zijn onvrede bij Baier. Hij weigerde de uitgestoken hand van de speler. De Duitse bond riep Baier ter verantwoording en heeft hem gestraft. Hij is voor een competitiewedstrijd geschorst, en met 20.000 euro betalen. Baier heeft ingestemd met zijn straf. Dat meldt de bond via de officiële kanalen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen