Pastoor zag 'self-fulfilling prophecy': "Een wanprestatie"

20 september 2017, 08:33

Vorig seizoen bereikte Sparta Rotterdam mede door een knappe 3-1 overwinning op PSV nog de halve finale van de KNVB Beker, maar dit seizoen is de Kasteelclub na één ronde al klaar. Dinsdagavond was RKC Waalwijk te sterk in het bekertoernooi. Coach Alex Pastoor had even de tijd nodig om dit verlies te verwerken.

Samen met zijn staf trok Pastoor zich na afloop van het duel even terug, zo vertelde hij later voor de camera van FOX Sports. "Ik wil dan weten waar dingen vandaan komen. Dat probeer je even in een gesprek neer te zetten en daar antwoorden voor te krijgen", bromde hij. "In bekervoetbal kan je weleens een wedstrijd verliezen. Dat kan op technisch en tactisch vlak gebeuren, maar het komt altijd bij mensen vandaan. Ik vind dat we, op de eerste twintig minuten na, helemaal niets hebben gezien van gedrag dat op per se willen winnen en overleven lijkt. Ik heb het vergeleken met een huis dat in brand staat of familie die in gevaar is. Dan geef je toch ook honderd procent?", vraagt Pastoor zich af. "Je moet halen wat je wilt en dat is nu niet gedaan."

"Je bent snel geneigd om te zeggen dat het gemakzucht is, maar ik twijfel of het daar vandaan komt. Het leek wel angst en dan krijg je self-fulfilling prophecy. Spelers dachten 'het zal toch niet?'. Dan verdwijnt alle agressiviteit en kwaliteit", aldus Pastoor, die een duidelijke conclusie heeft. "Dit is een wanprestatie."

Sparta heeft komende zaterdag de kans op eerherstel, als het de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen