FC Den Bosch pas na rust langs veerkrachtig Zwaluwen

20 september 2017, 11:14

FC Den Bosch heeft zich als eerste club weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij Zwaluwen Vlaardingen won het dankzij treffers na rust met 2-3. Sven Blummel was met twee treffers en een assist de grote man bij de gasten.

Voor Zwaluwen was het de tweede keer in de historie dat het in een echte wedstrijd aantrad tegen een profclub en tegen het b-elftal uit Noord-Brabant ging het voor rust prima. Pas tien minuten na rut brak Bart Biemans de ban voor Den Bosch. De verdediger kopte binnen uit een voorzet van Blummel.

Kort erop verdubbelde Blummel de voorsprong vanaf elf meter. Vervolgens raakte hij de paal en werd een inzet van Luuk Brouwers alvorens de buitenspeler zijn goede tweede helft bekroonde met een tweede treffer. De wedstrijd leek beslist, maar Zwaluwen knokte zich nog knap terug. Eerst maakte Ricardo Merrelaar de 1-3 en vervolgens vond ook Jesper Gudde vanaf elf meter het net. Een gelijkmaker bleek er echter niet meer in het vat te zitten voor de gastheren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!