Keizer blijft zoeken naar formatie: "Betere afspraken nodig"

18 september 2017, 19:27

Marcel Keizer is nog altijd op zoek naar de juiste samenstelling voor zijn elftal. Tegen PEC Zwolle speelden de Amsterdammers nog met twee spitsen, maar voor het duel met ADO Den Haag greep de trainer weer naar de vertrouwde 4-3-3-formatie.

Ajax zal niet snel weer met een 4-2-4-opstelling aantreden, zo laat Keizer weten. "Ik vond het vorige week, op de eerste twintig minuten na, nog niet goed genoeg. De afspraken moeten nog veel beter zijn, willen we dat nog eens tevoorschijn halen. Dat kan makkelijk, maar we zullen er vaker op moeten trainen", verklaart de trainer in gesprek met Ajax TV. "Daarom gingen we terug naar 4-3-3, dan staat het op het middenveld beter."

Tegen ADO begon Klaas-Jan Huntelaar in de spits, terwijl Kasper Dolberg plaats moest nemen op de bank. "Het is nooit leuk om tegen iemand te zeggen dat hij niet speelt. Maar Kasper begrijpt ook dat hij in een mindere periode zit. Hij gaat hard werken om weer terug te komen", aldus Keizer, die ook een dag na het duel met ADO nog baalde van het puntenverlies. "Maar we moeten snel door omdat we woensdag weer spelen. We nemen het duel met Scheveningen heel serieus en dus gaan we daar mee aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen