Wolfsburg vindt razendsnel opvolger van Jonker

18 september 2017, 14:45

VfL Wolfsburg heeft maar een paar uur nodig gehad om het ontslag van Andries Jonker op te vangen met de komst van een nieuwe hoofdcoach. Martin Schmidt heeft zich verbonden aan de Bundesliga-club, die al anderhalf jaar zoekende is naar de weg omhoog. De 50-jarige Zwitser heeft tot medio 2019 getekend in de Volkswagen-Arena.

Wie Schmidt kent, zal hem vermoedelijk kennen van zijn periode bij FSV Mainz 05. De langharige coach was zeven seizoenen werkzaam bij deze club, waarmee hij het in 2015/2016 zelfs met een zesde plek in de Bundesliga tot de Europa League wist te schoppen. In zijn vaderland Zwitserland was Schmidt werkzaam bij FC Raron en FC Thun. Een paar maanden geleden had Wolfsburg al interesse getoond in Schmidt, maar toen bleef hij loyaal aan Mainz. Na een moeizaam jaar ging hij daar deze zomer ondanks een doorlopend contract weg.

Schmidt zal een dag na zijn aanstelling bij Wolfsburg al voor de eerste keer op de bank zitten bij Wolfsburg, dat dan in het eigen stadion de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen speelt. Dit duel wordt dinsdag om 20.30 uur afgetrapt.

Met vier punten uit vier duels kent Wolfsburg een matige start van het Bundesliga-seizoen, waar het vorig jaar ternauwernood lijfsbehoud realiseerde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen