Jonker na vier duels op straat gezet door Wolfsburg

18 september 2017, 10:47   Bijgewerkt: 18 september 2017, 13:14

Een week nadat Frank de Boer zijn congé kreeg bij Crystal Palace is er wederom een Nederlandse trainer gesneuveld in het internationale topvoetbal. VfL Wolfsburg heeft maandag per direct afscheid genomen van Andries Jonker, die met vier punten uit vier duels een matige start van het Bundesliga-seizoen kende.

In maart van dit jaar werd de Nederlander aangesteld bij Wolfsburg. Hij kende een zeer behoorlijke start met de club, maar wist degradatie naar de Tweede Bundesliga ternauwernood te voorkomen. Dit seizoen is de club met vier punten vier duels teleurstellend begonnen. De nederlaag van afgelopen zaterdag bij promovendus VfB Stuttgart (1-0) was het dieptepunt, maar ook de 0-3 nederlaag tegen Borussia Dortmund op de openingsspeeldag hakte erin bij de Volkswagen-club.

De kans om op te krabbelen met de club krijgt Jonker dus niet, aangezien hij maandag is ontslagen door de leiding van Die Wölve. "De beslissing was niet makkelijk voor ons", reageert de directie in het statement op de clubwebsite. "Het was niet alleen de wedstrijd tegen Stuttgart die doorslaggevend was, maar ook de stagnatie van het spel van het team. We willen Andries bedanken voor het feit dat hij ons vorig seizoen in de Bundesliga heeft gehouden."

Wolfsburg laat weten dat er een geheel nieuwe technische staf zal worden geïnstalleerd in de Volkswagen-Arena. Dat betekent dat ook assistenten Uwe Speidel en Frederik Ljungberg en analist Jan van Loon uit hun functie ontheven zijn.

Snel nieuwe hoofdcoach

Er komt geen interim-coach voor de groep te staan bij Wolfsburg, aangezien de club maandag al een nieuwe hoofdtrainer wil presenteren. "We hebben deze week twee lastige duels voor de boeg en willen de nieuwe trainer direct voor de groep hebben", zegt technisch directeur Olaf Rebbe. Wolfsburg is nu bezig om de onderhandelingen met de nieuwe trainer af te ronden. [photo,105351,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen