Brenet in hiërarchie weer voor Paal: nu doorpakken

18 september 2017, 07:30

Joshua Brenet maakte de blamages tegen NK Osijek als basisklant mee en mocht ook in de Eredivisie-ouverture tegen AZ beginnen, maar de back van PSV werd in dat openingsduel al na 32 minuten gewisseld. Daarna werd Brenet voor de zoveelste keer teruggeworpen naar een reserverol. Hij ging echter niet bij de pakken neerzitten, maar knokte zich voor de topper tegen Feyenoord (1-0) terug in de basis.

Het verhaal van de carrière van Brenet is tot dusver dat hij steeds nét niet helemaal doorbreekt in de hoofdmacht van PSV. In het seizoen 2013/2014, het jaar na zijn debuut in het eerste, speelde Brenet zich voor een serie van acht duels in de basis. In het seizoen stond de vleugelverdediger dertien keer aan de aftrap. Het seizoen 2015/2016 leek met dertien basisplaatsen op rij het jaar van de definitieve doorbraak te zijn, maar weer belandde Brenet op het tweede plan. Dat was afgelopen seizoen ook zo: Jetro Willems en Santiago Arias werden net wat hoger ingeschat door Phillip Cocu.

Brenet weer voor Paal

Er viel voor Brenet wel weer een beetje een last van zijn schouders af. "Het is lekker dat ik weer mocht spelen en negentig minuten mocht maken. Het is nog mooier dat het tegen Feyenoord was en dat we ook nog de winst hebben gepakt", glimlacht de linkspoot, die een aardige indruk achterliet. "Vooral mijn eerste helft was stabiel, in de tweede helft kon het hele team meer brengen. Maar ik kan wel terugkijken op een goede wedstrijd", vindt Brenet.

Positieve houding

En als Brenet terugkijkt naar de wissel in de 32ste minuut tegen AZ en zijn reserverol daarna, dan beseft hij dat hij er ook van kan leren. "Het is zeker een leermoment. Dat is altijd zo bij zulke situaties. Of ik het met de keuze van Phillip Cocu eens was? Ach, ik wist wel dat ik een mindere wedstrijd had gespeeld. Het was de keuze van de trainer en daar moest ik me bij neerleggen", besluit Brenet.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen