Dortmund geef Köln pak rammel en is koploper in Bundesliga

17 september 2017, 20:03

Onder Peter Bosz blijft Borussia Dortmund in de Bundesliga uitstekend presteren. De Duitse topclub trakteerde FC Köln zondagavond op een forse nederlaag: 5-0. Na vier wedstrijden gaat Borussia samen met het verrassende Hannover 96 aan kop. Beide clubs hebben tien punten.

Dortmund wilde zich herstellen van de nederlaag in de Champions League tegen Tottenham Hotspur (3-1). In die opzet slaagde de ploeg van Bosz met vlag en wimpel. Maximilian Philipp opende al in de derde minuut de score.

De 2-0 van Sokratis Papastathopoulos zorgde voor discussie. Doelman Timo Horn liet de bal uit zijn handen vallen, waarna de Griek profiteerde. Köln protesteerde, waarna de arbitrage de hulp van de videoscheidsrechter inriep. Ook daarna bleef het doelpunt staan.

Het verzet van Köln was in de tweede helft gebroken. Dortmund liep verder uit via doelpunten twee doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang en Philipp. De nul werd ook gehouden, waardoor BVB in de eerste vier competitiewedstrijden nog geen enkel doelpunt heeft geïncasseerd.