Fabregas treft Arsenal: "Het is meer dan een oude liefde"

Fabregas treft Arsenal: "Het is meer dan een oude liefde"

17 september 2017 – In Nederland is de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord het mooiste affiche van het weekend, maar ook in Engeland wordt er zondag een fraai duel afgewerkt. Chelsea neemt het om 14.30 uur op tegen Arsenal en dat betekent dat Cesc Fabregas tegen zijn oude werkgever speelt. Zijn gevoel voor Arsenal is nog altijd aanwezig, geeft hij aan.

In gesprek met Sky Sports werd hem gevraagd of hij Arsenal ziet als een oude liefde. "Zo wil ik het niet noemen, want het is veel meer dan dat. Voor een oude liefde kun je na een paar jaar namelijk het gevoel verliezen, maar dat is bij Arsenal anders voor mij. Ik ben nog steeds erg gehecht aan die club. Mijn gevoelens voor Arsenal blijven."

Dat maakt het vreemd dat de middenvelder na zijn vertrek bij FC Barcelona in 2014 naar de concurrent van The Gunners verkaste. "Arsenal kon mij terughalen door een clausule in het contract, maar de club heeft nooit iets van zich laten horen. Daardoor werd het voor mij duidelijk dat de club mij niet wilde. Daardoor heb ik besloten om naar Chelsea te gaan."

Fabregas speelde van 2003 tot 2011 voor Arsenal, waar hij werkte met Arsene Wenger. "Ik houd van hem", zegt de Spanjaard. "Niet alleen als trainer, maar ook als mens. Hij is als een vader voor mij en dat zal altijd zo blijven." 

gerelateerd