Heerenveen verslaat Excelsior in wedstrijd met twee gezichten

16 september 2017, 20:25

In een wisselvallige wedstrijd heeft Heerenveen vandaag tegen Excelsior haar derde overwinning van het seizoen weten te pakken. De Rotterdammers speelden een uitstekende eerste helft en kwamen volledig verdiend op voorsprong via Ryan Koolwijk. Heerenveen wist zich na de rust echter op te richten en draaide zowel het spelbeeld als de score volledig om. Arber Zeneli zorgde voor de gelijkmaker, waarna invaller Marco Rojas de winnende maakte: 1-2.

Heerenveen leek na de puike partij van vorig weekend tegen PSV de grote favoriet in deze wedstrijd, maar daar was in de eerste helft weinig van terug te zien. De ploeg van trainer Streppel voetbalde moeizaam en had grote problemen om de weg naar voren te vinden. Smaakmakers Arber Zeneli en Martin Ødegaard kregen het niet voor elkaar om gevaar te stichten, waardoor het erop leek dat Heerenveen in Rotterdam met zichzelf in de knoop zat.

Excelsior had haar zaakjes ondertussen heel aardig voor elkaar. Het verdedigde gedisciplineerd en probeerde er bij tijd en wijlen snel uit te komen. Zo'n snelle uitbraak leverde na ruim een kwartier een vrije trap op voor Luigi Bruins. De middenvelder, die een uitstekende eerste helft speelde, bracht de bal hoog in en Heerenveen had grote moeite met uitverdedigen. Toen Ryan Koolwijk vervolgens in kwam lopen en de bal op de rand van de zestien perfect in zijn voeten kreeg was het dan ook direct raak voor de Kralingers: 1-0. Excelsior had na een uitstekend begin van de wedstrijd dus haar eerste thuistreffer van het seizoen te pakken. De thuisploeg hield zich gesterkt door deze snelle voorsprong vast aan haar strijdplan en dat leidde ertoe dat Heerenveen in het eerste bedrijf niet of nauwelijks een echte kans kon noteren. Reza Ghoochannejhad was er nog wel dichtbij met een schot en had even later wellicht nog een penalty moeten krijgen, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

De Friezen leken zich bij aanvang van de tweede helft te beseffen dat er uit een ander vaatje moest worden getapt voor een goed resultaat, want al snel stond de gelijkmaker in de boeken. Een lange aanval van Heerenveen leidde tot een combinatie over en weer tussen Zeneli en Ødegaard. Eerstgenoemde vond uiteindelijk de ruimte voor een schot en werkte de bal buiten bereik van doelman Kristinsson binnen: 1-1. De aanvaller uit Kosovo kreeg het na deze treffer op zijn heupen en was meerdere malen dreigend. Na een uur voetballen leek hij met een heerlijke poeier zijn tweede te maken, maar stond de paal nieuw succes in de weg.

Heerenveen was na de gelijkmaker echter overduidelijk de bovenliggende partij geworden en kwam na zeventig minuten spelen dan ook op voorsprong. Opnieuw was het een uitstekende aanval van de Friezen, waaruit Marco Rojas kon scoren na een combinatie tussen opnieuw Ødegaard en Ghoochannejhad. De ommekeer was dus compleet en Heerenveen was opnieuw op weg naar drie punten. Excelsior probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren en was er dichtbij toen Ryan Koolwijk zijn vrije kopkans wonderbaarlijk genoeg gekeerd zag door doelman Hansen. Meer zat er echter niet in voor de thuisploeg, waardoor Heerenveen met de punten aan de haal ging. Beide ploegen mogen a.s. woensdag alweer op herhaling als men elkaar treft in het kader van de KNVB-beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen