Jong Ajax wint eenvoudig en gaat alleen aan kop

15 september 2017, 22:11

Jong Ajax is alleen koploper in de Jupiler League. De beloften van de Amsterdammers wonnen vrijdagavond eenvoudig op bezoek bij Helmond Sport (1-4). De ploeg van Michael Reiziger profiteerde van het puntenverlies van FC Oss en MVV, die tot aan deze vierde speelronde de kopposite deelden met Jong Ajax.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-4

De eerste twee doelpunten in de tweede helft waren het gevolg van fouten. Ajacied Carel Eiting zag een schot in het doel van Helmond Sport belanden, omdat doelman Stijn van Gassel de bal door zijn handen liet glippen. Deyovaisio Zeefuik leidde de gelijkmaker van de thuisploeg in. Keeper Stan van Bladeren was genoodzaakt de fout van zijn collega goed te maken, maar veroorzaakte met zijn actie een strafschop. Furhgill Zeldenrust benutte de strafschop. In de tweede helft liep Jong Ajax weg bij de Brabanders, door treffers van Mateo Casierra (twee keer) en Dennis Johnsen, die met een fraai schot van afstand via de onderkant van de lat scoorde.

FC Oss - Jong AZ 0-2

FC Oss en Jong AZ zijn het seizoen verrassend goed begonnen. Oss verloor tot aan deze speelronde nog niet. Aan die reeks maakte Jong AZ een einde. Ricardo van Rhijn, die dit seizoen gehuurd wordt van Club Brugge, eiste een hoofdrol voor zich op. De oud-Ajacied opende vlak na rust de score. Niet veel later was hij met een vrije trap ook nog dicht bij zijn tweede. Ferdy Druijf gooide de wedstrijd in het laatste kwartier in het slot.

NEC - FC Emmen 1-1

NEC kon niet overtuigen tegen FC Emmen, en moest tot overmaat van ramp in blessuretijd de gelijkmaker slikken. Typerend voor NECwas de gemiste penalty van Arnaut Groeneveld, al heel vroeg in de eerste helft. Groeneveld faalde vorige week ook al vanaf elf meter. Feyenoord-huurling Jari Schuurman hielp NEC later wél aan een voorsprong. Hij schoot de bal hard tegen de touwen. Lang bleek dit het enige doelpunt te worden, maar Nick Bakker dompelde Nijmegen in de slotminuten in rouw.

Go Ahead Eagles - SC Cambuur 1-3

Cambuur moest Jesse Bertrams danken dat het in de eerste helft niet op achterstand kwam. Diezelfde Bertrams was na rust ook de schlemiel. Nadat Justin Mathieu de Leeuwarders op voorsprong had geschoten, verkeek Bertrams zich op een inzet van Sam Hendriks. De sluitpost dacht de bal naast te kijken, maar zag het leder in het doel belanden. Karim Rossi, die voor rust een strafschop overschoot, zorgde twintig minuten voor tijd voor een nieuwe voorsprong van Cambuur. Go Ahead kreeg kansen op de gelijkmaker, maar kreeg de thuisploeg de deksel op de neus. In de slotminuten kopte Martijn Barto de 1-3 binnen. Go Ahead Eagles zit nog steeds zonder zege.

Overige wedstrijden:

Jong FC Utrecht - De Graafschap 1-4

FC Dordrecht - Almere City 1-1

RKC Waalwijk - FC Eindhoven 0-1

MVV - Jong PSV 0-0

Fortuna Sittard - FC Volendam 1-0

Telstar - FC Den Bosch 3-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen