Respect over en weer bij PEC Zwolle versus Heracles

15 september 2017, 15:49

PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn de laatste seizoenen veelal gewaagd aan elkaar. In onderlinge wedstrijden en wat betreft de plaats op de ranglijst, maar ook op voetballend vlak. Beide ploegen houden van attractief voetbal vanuit een verzorgde opbouw. Dat zorgt dan ook voor wederzijdse waardering.

Vijf keer op rij dezelfde elf

John van 't Schip onderstreept het bovenstaande in gesprek met RTV Oost. "Hoewel Heracles de laatste jaren boven ons is geëindigd, is het wel een ploeg waar wij mee moeten concurreren. Heracles heeft al goede resultaten behaald tegen sterke ploegen: thuis tegen Ajax, uit tegen Heerenveen. En vorige week kwamen ze ook heel sterk terug tegen Feyenoord. We zullen van goeden huize moeten komen en geconcentreerd moeten spelen. Maar we spelen thuis en dan willen we de punten altijd binnenboord houden", zegt Van 't Schip, die volgens bovengenoemd medium voor de vijfde keer op rij met dezelfde elf namen gaat spelen.

De opvolger van Ron Jans kan in de thuiswedstrijd tegen Heracles, die komende zaterdag om 20.45 uur afgetrapt wordt, nog geen beroep doen op Dico Koppers. Het herstel van de vleugelverdediger gaat nog wel een paar maanden duren. Naast Koppers is ook Wouter Marinus er niet bij. De aanvallende middenvelder scoorde midweeks nog voor de beloftenploeg, maar kampt met klachten aan zijn bovenbeen.

Stegeman mist Kuwas nog

Voor Heracles Almelo is het dit seizoen niet mogelijk om steeds met dezelfde elf namen in de basis te starten. Zo is Brandley Kuwas er in Zwolle nog niet bij, wegens zijn de knieblessure die hem er ook al van weerhield om tegen Feyenoord (2-4 verlies) te spelen. "Het streven is om hem voor de wedstrijd tegen Roda JC weer fit te krijgen, maar we gaan het niet forceren. Hij moet eerst honderd procent fit zijn", geeft trainer John Stegeman aan op het digitale onderkomen van de Heraclieden. De coach kan ook nog niet beschikken over Sebastian Jakubiak en Dario van den Buijs. Laatstgenoemde heeft inmiddels alweer minuten gemaakt bij de beloften, maar is nog niet helemaal wedstrijdfit.

Stegeman maakt zijn borst nat tegen PEC Zwolle, dat tot dusver twee punten meer (zeven om vijf) verzameld heeft dan de ploeg uit Almelo. "Ik vind Zwolle een leuk en fris voetballende ploeg. Daar heb ik veel respect voor. Ze voetballen van achteruit en het is mooi om te zien", besluit de oefenmeester van Heracles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen