Groep I: Marseille wint van Konyaspor, Salzburg gelijk

14 september 2017, 23:28

Olympique Marseille is aan de groepsfase van de Europa League begonnen met een nipte zege op Konyaspor. In eigen huis werd het 1-0. Het andere duel in groep I ging tussen Red Bull Salzburg en Vitoria de Guimaraes. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Marseille-Konyaspor

Olympique Marseille had het in eigen huis best lastig tegen de huidige nummer veertien van de Turkse Süper Lig. In de eerste helft werd dan ook niet gescoord. Marseille kwam sterk uit de kleedkamer en binnen drie minuten was het raak. Op aangeven van Dimitri Payet tekende Adil Rami voor de openingstreffer. Dat bleek uiteindelijk ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Vitoria de Guimaraes-Salzburg

Op bezoek bij Vitoria de Guimaraes in Portugal kwam Salzburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Oostenrijkers kwamen zelfs op achterstand. Na 25 minuten zette Pedrao de thuisploeg op voorsprong. Een minuut voor rust zorgde Salzburg weer voor de gelijkmaker. Valon Berisha was trefzeker. In de tweede helft werd vervolgens niet meer gescoord.