Ribéry en Higuaín in opspraak na eerste CL-avond

13 september 2017, 09:16

Franck Ribéry en Gonzalo Higuaín hebben zich op de eerste Champions League-avond van het seizoen van hun slechte kant laten zien. De spelers van respectievelijk Bayern München en Juventus baarden opzien met een actie die wellicht nog een staartje krijgt.

Ribéry werd tijdens de thuiswedstrijd van Bayern tegen Anderlecht (3-0 winst) in de 78ste minuut naar de kant gehaald voor Thomas Müller en reageerde furieus op deze wissel. De Franse vleugelaanvaller trok zijn shirt uit en smeet deze richting de dug-out, zoals te zien is op bovenstaande foto. "Dit mag niet gebeuren bij een club als Bayern. Dit past niet", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic tegen Duitse media. Ook coach Carlo Ancelotti reageerde op het voorval. "Ik zal hem vragen waarom hij het gedaan heeft. Soms kunnen de spelers het niet verkroppen als ze eruit gehaald worden. Zijn prestaties waren goed, daar lag zijn wissel niet aan. Hij had zondag niet gespeeld en ik wilde hem nog wat extra rust geven."

Bij Juventus stelde Higuaín zichzelf in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Barcelona in een kwaad daglicht. De spits speelde teleurstellend en stak na zijn wissel in de 87ste minuut – Fabrizio Caligara kwam het veld in – zijn middelvinger op naar het Barça-publiek, die hem zijn Real Madrid-verleden niet in dank afnam. "Higuaín startte prima, maar hij moet rustiger zijn in dit soort wedstrijd. Hij laat zijn kop te snel hangen", aldus coach Massimiliano Allegri. "In zulke wedstrijden heb je mentale kracht nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen