Messi kraakt eindelijk Buffon bij ruime zege Barcelona

12 september 2017, 22:39   Bijgewerkt: 12 september 2017, 22:58

Barcelona is de Champions League geweldig gestart. In eigen huis gaf het bij vlagen voetballes tegen een flets ogend Juventus en werd het 3-0. Lionel Messi was de grote man met twee goals. De Catalanen delen de koppositie met Sporting Lissabon dat met 2-3 won op bezoek bij Olympiakos.

Barcelona - Juventus 3-0

Het overwicht in de openingsfase was voor Barcelona, maar de kansen in de openingsfase waren toch vooral voor Juventus. Onder andere Miralem Pjanic en Paulo Dybala testten Marc-Andre ter Stegen. Pas na een tijdje kwam er ook echt gevaar van thuisploeg, toen Luis Suárez Gianluigi Buffon tot een uiterste inspanning dwong. Even later werd Ousmane Dembélé net van een goal afgehouden. Toch was het uiteindelijk Lionel Messi die éíndelijk dan wist te scoren tegen Buffon. Na een vlotlopende combinatie met Suárez schoof hij de bal in de verre hoek.

Even na de pauze was de Argentijn dicht bij zijn tweede, maar de bal ging via de paal en de rug van Buffon naast. Toch bleef de 2-0 niet uit. Messi wilde na een fraaie actie Suarez bereiken, maar zag zijn pass worden onderschept. De rebound was echter een eenvoudige prooi voor Ivan Rakitic. Even later schoot Messi zelf zijn tweede van de avond binnen. Pas laat in de tweede helft kwam Juventus nog een paar keer in de buurt van Ter Stegen, maar de doelman hield met behulp van Gerard Piqué zijn doel schoon.

Olympiakos - Sporting Lissabon 2-3

Bij Sporting kreeg Seydou Doumbia de voorkeur boven Bas Dost en dat betaalde zich al snel uit. Na een kort genomen vrije trap kopte hij de eerste treffer van het Champions League-seizoen binnen. Het duurde niet lang voordat hij gezelschap kreeg op het scorebord, want Gelson Martins maakte al binnen een kwartier de 0-2. Nog voor rust maakte Bruno Fernandes zelfs 0-3, nadat de Griekse defensie hem compleet liet lopen. De Portugese storm ging na de pauze liggen, al raakte invaller Bas Dost nog wel de lat uit een hoekschop. Toch wist de thuisploeg zich in de slotfase zich op te richten. Felipe Pardo maakte twee treffers, maar het was te weinig voor een knappe comeback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen