Paris Saint-Germain: meer kwaliteit, maar ook meer druk

12 september 2017, 16:12

Unai Emery heeft deze zomer bij Paris Saint-Germain de beschikking gekregen over geweldige spelers als Neymar en Kylian Mbappé, maar de keuzeheer van de Franse topclub beseft dat het transfergeweld torenhoge verwachtingen met zich meebrengt. Niet alleen bij de supporters van de Parijse club, maar ook bij de clubeigenaar uit Qatar.

Paris Saint-Germain heeft volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES Football Observatory nog net niet de meest waardevolle selectie van de Europese topcompetities –  alleen Manchester City staat hoger genoteerd – maar met een geschatte waarde van 850 miljoen euro (395 miljoen euro meer dan vorig jaar) worden er successen geëist door de clubleiding. Deze verantwoordelijkheid voelt Emery, die vorig jaar van Sevilla overstapte naar Parijs, absoluut.

"Dit is de meest prestigieuze competitie, dat is zeker waar. Ik voel veel verantwoordelijkheid, zeker met alle goede spelers die ik ter beschikking heb", aldus Emery, die een voorhoede van meer dan 400 miljoen euro heeft. "We hebben enorm veel vertrouwen en werken keihard om goed te starten. Ik weet dat de Champions League een belangrijk doel is voor deze club", aldus Emery, die vorig seizoen in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld met PSG. FC Barcelona was toen, na een 4-0 stand in Parijs, met 6-1 te sterk op een memorabele avond in Camp Nou.

Thiago Silva is al meerdere seizoen de aanvoerder van PSG en ziet de kwaliteit om zich heen toenemen. "Maar of wij een favoriet zijn om de Champions League te winnen, dat weet ik nog niet", stelt Thiago Silva. "We weten wel dat we er dichtbij kunnen komen. Er lopen echter nog veel meer grote spelers rond in de Champions League. Maar we zijn zeer gemotiveerd, hebben veel talent in onze gelederen en hebben ons zeer goed en gretig voorbereid", aldus de Braziliaanse verdediger. "We willen ver komen met deze ploeg. De sfeer in het team is magnifiek."

Celtic-manager Brendan Rodgers maakt zijn borst nat voor de dodelijke aanval van PSG. "We moeten agressief verdedigen en fysiek gezien het randje opzoeken", aldus Rodgers volgens de BBC. "Ze hebben de afgelopen jaren een geweldig team gebouwd, onder meer met de komst van Neymar en Mbappé. Hun focus is duidelijk om de Champions League te winnen, maar wij zijn klaar voor de uitdaging."

[photo,108294,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen