Mourinho, Conte en Allardyce scharen zich achter De Boer

11 september 2017, 16:08

Frank de Boer krijgt van veel kanten steun, na zijn razendsnelle ontslag bij Crystal Palace. Na slechts vier competitiewedstrijden, die wel stuk voor stuk verloren gingen, werd de 47-jarige Nederland al uit zijn functie op Selhurst Park ontheven. Onder meer José Mourinho, Antonio Conte en Sam Allardyce hebben zich uitgesproken over de situatie rond De Boer.

Mourinho weet hoe De Boer zich op dit moment moet voelen. "Dit is de wereld waar we momenteel in leven. Ik werd zelf ontslagen als kampioen", zegt Mourinho, doelend op zijn ontslag bij Chelsea anderhalf jaar geleden. "Dat overkwam Claudio Ranieri ook al. De Boer heeft het helaas slechts vier wedstrijden volgehouden", aldus Mourinho, die zich met Manchester United voorbereidt op de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel van dinsdagavond.

Conte werd tijdens het perspraatje richting het CL-duel van Chelsea met FK Karabakh (thuis, dinsdag) ook gevraagd naar het ontslag van De Boer. De Italiaanse tacticus heeft De Boer een berichtje gestuurd, zo laat hij weten. "Ik heb met hem te doen. Het zou normaal moeten zijn dat je een beetje tijd krijgt voor je werk. Het spijt me voor hem", aldus Conte. "Het is een mooie ervaring om coach te zijn in deze competitie, maar het is rot dat je dan maar vier duels krijgt. Zonde en moeilijk, maar het hoort helaas bij. Alles valt en staat met de resultaten. Niet alleen in Engeland, maar in de hele wereld."

Tot slot heeft ook Sam Allardyce, zelf oud-manager van Crystal Palace, gereageerd op het congé van De Boer. "Het is zeer teleurstellend voor hem en Palace", stelt Big Sam tegen Sky Sports. "Het laat wel weer zien dat de paniek soms regeert in het voetbal. Dat heeft met geld en de angst om te degraderen te maken. Als manager ben je zeer afhankelijk van de resultaten en het noodlot kan in de huidige tijd heel snel toeslaan."

Frank de Boer is zelf op Instagram met een reactie gekomen. "Ik ben zeer teleurgesteld over het besluit van Palace, maar ik wil de spelers, de staf en de fans graag bedanken voor hun steun. Ik wens iedereen bij deze club het beste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen