Nwakali berooft FC Groningen in slotfase van zege

10 september 2017, 18:43

FC Groningen heeft in de slotfase een overwinning uit handen gegeven tegen VVV Venlo. Kelechi Nwakali voorkwam met een slim kopballetje in blessuretijd dat Mimoun Mahi tot matchwinner werd uitgeroepen: 1-1. Een gemiste strafschop van Mahi kwam de Groningse ploeg zo duur te staan.

VVV had uit de eerste drie wedstrijden liefst zes punten gehaald, twee meer dan de Groningers. Toch kon de thuisploeg, gezien de status van beide clubs, in eigen huis als favoriet worden aangemerkt. Op het veld was er echter van een krachtsverschil weinig merkbaar. Het veldspel van FC Groningen was, vooral door het zwak acterende middenveld, ver onder de maat waardoor klassespitsen Mimoun Mahi en Lars Veldwijk nauwelijks in stelling werden gebracht.

Daarmee benutte Mahi de eerste echte kans van de wedstrijd. Tot dat moment was er nog nauwelijks gevaar geweest voor één van beide doelen en die trend zette zich voort in het restant van de eerste helft. Slechts Torino Hunte had nog een kans kunnen krijgen, maar hij treuzelde zo lang na een vrije rush vanaf het middenveld dat Todd Kane hem de bal nog kon afsnoepen. Niettemin had Tarik Tissoudali,

verantwoordelijk voor de steekbal naar Hunte, de defensieve onzekerheid van Groningen wel bloot gelegd.

Toch was de topscorer van Groningen, na een uur spelen, nog zeer dicht bij zijn tweede treffer. Weer werd hij in stelling gebracht door Warmerdam, maar nu eindigde de bal op de paal na een schot van een meter of zestien. Een tweede treffer bleef ook uit na een kopbal van invaller Tom van Weert, opnieuw door toedoen van Unnerstall. Het sterkte optreden van de Duitse doelman werd in blessuretijd beloont door Kelechi Nwakali. De invaller liftte de bal over Sergio Padt heen na een snelle combinatie met Lennart Thy: 1-1.

FC Groningen blijft door het puntenverlies in het rechterrijtje staan met vijf punten uit vier duels. Promovendus VVV kent voorlopig een geslaagde terugkeer in de Eredivisie. De Venlonaren bezetten de achte plaats op de ranglijst met zeven punten na vier speelrondes.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen