De Boer moet vrezen voor ontslag na bizarre nederlaag

10 september 2017, 16:45   Bijgewerkt: 10 september 2017, 16:50

De dagen van Frank de Boer als trainer van Crystal Palace lijken geteld. De uitwedstrijd tegen Burnley moest worden gewonnen om wat lucht te krijgen in Londen, maar het duel lijkt de keel van de coach dicht te hebben geknepen. Door een vroeg doelpunt verloor de ploeg van De Boer met 1-0. Dat was bizar te noemen, aangezien Palace veel meer kansen kreeg maar ze allemaal niet benutte. Daardoor is de club na vier duels nog altijd puntloos.

Als er op Turf Moor één ploeg het verdiende om te winnen, dan was het Crystal Palace. Het niveau dat de ploeg van De Boer zondag haalde, haalde het dit seizoen nog niet eerder. Het maakt het extra wrang voor de Nederlandse coach dat ook een goede wedstrijd van zijn ploeg met nul punten eindigt. Na vier wedstrijden heeft Palace zodoende ook nog geen doelpunt gemaakt. Het is daardoor de eerste Premier League-club ooit die de eerste vier duels verliest zonder te scoren.

Het duurde dan ook niet lang tot de kansen kwamen. Wat er gebeurde op Turf Moor was eigenlijk onvoorstelbaar. Na de 1-0 kreeg Palace al snel twee grote kansen, maar Scott Dann (bal van de lijn) en Christian Benteke (kopbal naast) hadden het vizier niet op scherp staan. Opmerkelijk was overigens ook dat Palace een andere spelstijl hanteerde dan in de eerste drie duels. Waar het voorheen via combinatiespel gevaarlijke wilde worden, werd nu snel de hoge bal op Benteke gehanteerd.

Frank de Boer zag het vanaf de zijlijn met lede ogen aan. Het spel van Palace zal de trainer perspectief geven, maar vier nederlagen in vier wedstrijden is uiteraard een dramatische start voor de club. De grote vraag is of de Nederlandse coach volgende week zaterdag tegen Southampton nog op de bank zit op Selhurst Park. Gebeurt dat niet, dan tekent De Boer voor het snelste ontslag in de Premier League ooit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen