Uth zorgt voor stunt Hoffenheim tegen Bayern München

9 september 2017, 20:29

Bayern München kende geen goede voorbereiding op het Champions League-duel met Anderlecht. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim werd namelijk met 2-0 verloren. Daardoor profiteert Bayern niet van het puntenverlies van Borussia Dortmund eerder op zaterdag.

Bij Bayern begon Arjen Robben op de bank. De regerend kampioen kwam binnen een half uur spelen op achterstand dankzij een treffer van Mark Uth. Er was echter nog tijd genoeg om die schade te repareren. Bayern speelde prima in de eerste helft en ook na rust had de ploeg het overwicht.

Maar toen de tweede helft kort onderweg was kreeg Bayern opnieuw een tegenslag te verwerken. Met 51 minuten op de klok scoorde Uth opnieuw en verdubbelde zo de voorsprong van Hoffenheim. Carlo Ancelotti bracht daarna Robben, James Rodríguez en Franck Ribèry in, maar ook dat drietal kon het verlies niet meer voorkomen.

Door de nederlaag blijft Borussia Dortmund ondanks het puntenverlies koploper in de Bundesliga. Bayern München is de nummer vijf met zes punten. Hoffenheim geeft de goede start vervolg en staat tweede met zeven punten.