Puntenverlies Bosz en Dortmund, Wolfsburg verspeelt zege

9 september 2017, 17:42

Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund het eerste puntenverlies geleden in de Bundesliga. Zaterdag kwam de club niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Freiburg. Dortmund blijft koploper, maar Bayern München kan de eerste plek overnemen wanneer er wordt gewonnen van Hoffenheim.

Voor Dortmund leek het een makkelijkere middag te gaan worden toen Yoric Ravet er na een half uur met rood afgestuurd werd na een overtreding op Marcel Schmelzer. Ravet kreeg de kaart na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Ondanks het feit dat Dortmund een man meer en het meeste balbezit had, creëerde de ploeg niet direct veel kansen.

Freiburg parkeerde achterin de bus en deed dat prima, want Dortmund slaagde er ook na rust in niet om een opening te vinden. Bosz bracht nog nieuwkomer Andrey Yarmolenko in, maar ook dat mocht niet baten. Daardoor blijft Dortmund voorlopig met zeven punten koploper, maar Bayern komt later op de avond nog in actie.

Wolfsburg-Hannover

Ook het Wolfsburg van Andries Jonker leed puntenverlies zaterdag. Tegen Hannover 96 werd met 1-1 gelijkgespeeld. Wolfsburg kwam enkele minuten na rust op voorsprong door een treffer van Daniel Didavi. Met nog een kwartier te gaan tekende Martin Harnik voor de gelijkmaker. Wolfsburg slaagde er vervolgens niet in om de winnende nog te maken.

Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer bleven beiden op de bank en kwamen de gehele negentig minuten ook niet in actie. Wolfsburg staat na drie wedstrijden op de tiende plaats in de Bundesliga.

Mönchengladbach-Frankfurt

Eintracht Frankfurt wist wel te winnen. Met Jetro Willems en Jonathan de Guzman in de basis werd Borussia Mönchengladbach met 0-1 verslagen. Kevin-Prince Boateng zorgde na dertien minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Willems speelde tachtig minuten mee. Eintracht Frankfurt klimt door de zege naar de negende plek.

Augsburg-Köln

FC Augsburg boekte in eigen huis een 3-0 overwinning op FC Köln. Alfred Finnbogason tekende voor alle treffers waarvan één strafschop. Al voor rust stond Augsburg op een 2-0 voorsprong. Jeffrey Gouweleeuw begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd mee.

Overige uitslagen:

Mainz 05-Bayer Leverkusen 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen