Dost bezorgt Sporting in extremis zege op Feirense

9 september 2017, 00:18

Bas Dost was vrijdag weer eens belangrijk voor Sporting Portugal. Lange tijd leek het treffen met Feirense te gaan eindigen in een 2-2 gelijkspel. In de extra tijd kreeg Sporting echter nog een strafschop toegewezen die Dost vervolgens benutte.

In de eerste helft werd niet gescoord, maar Sporting kwam vervolgens goed uit de kleedkamer. Na ongeveer een uur spelen zorgde Sebastian Coates voor de openingstreffer. Enkele minuten later maakte Bruno Fernandes er 0-2 van. Sporting wist de voorsprong vervolgens niet vast te houden. Via Joao Silva en Oghenekaro Etebo kwam Feirense terug tot 2-2.

Sporting ontsnapte vervolgens aan puntenverlies doordat het in de zesde minuut van de extra tijd nog een strafschop kreeg toegewezen. Dost ging achter de bal staan en bezorgde zijn ploeg alsnog de gewenste drie punten: 2-3. Sporting blijft daardoor koploper.

Benfica-Portimonense

Ook nummer twee Benfica kwam vrijdagavond in actie en voerde de druk op Sporting Portugal direct weer op. Er werd met 2-1 van Portimonense gewonnen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Fabricio. Na een uur spelen kreeg Emmanuel Hackman echter een rode kaart en Benfica een strafschop. Jonas maakte vanaf elf meter de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd maakte Andre Almeida de winnende treffer voor Benfica.