Scheveningen-Ajax gespeeld in ADO Den Haag-stadion

8 september 2017, 13:48

De wedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax in de KNVB Beker wordt op woensdag 20 september afgewerkt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dat heeft de gemeente Den Haag besloten na overleg met de lokale driehoek en Scheveningen. De maatregel is getroffen om de veiligheid te waarborgen voor de supporters.

Burgemeester Pauline Krikke licht het besluit toe in een officiële verklaring en stelt dat er drie uitgangspunten centraal stonden. "Zoveel mogelijk mensen uit Scheveningen en Den Haag moeten deze historische wedstrijd kunnen bezoeken. Tegelijkertijd moet de avond voor spelers, supporters en omwonenden veilig verlopen. Tot slot diende rekening gehouden te worden met de verlichting in en om het stadion", aldus de burgemeester. Het complex van Schevenigen bleek niet toereikend genoeg op dit vlak.

Er werd gekeken naar meerdere alternatieven en er is dus voor de thuishaven van ADO gekozen. "Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om de wedstrijd veilig en rustig te laten verlopen. Bovendien is de verlichting in en rond het stadion daar uitstekend. Bijkomend element is dat het Cars Jeans Stadion vele malen groter is dan Sportpark Houtrust. En omdat we weten dat de belangstelling van het publiek groot is, kan iedereen uit Scheveningen en Den Haag die SVV Scheveningen wil aanmoedigen nu ook daadwerkelijk een kaartje bemachtigen en de wedstrijd bijwonen."

De supporters van Ajax kunnen niet afreizen naar het bekerduel, omdat dezelfde regeling als bij uitwedstrijden tegen ADO van kracht is. Omdat er op dezelfde dag honderden ADO-fans vanuit Den Haag naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord afreizen, wordt dat als onverantwoord geacht. Toevallig genoeg wordt deze wedstrijd drie dagen eerder gespeeld dan het bekerduel tussen Scheveningen en Ajax.

Ajax niet blij

Ajax kan zich niet echt vinden in de getroffen maatregel, zo heeft de club laten weten op haar officiële website. "Ajax is teleurgesteld dat er geen supporters af mogen reizen naar Den Haag. De club is bij geen enkel vooroverleg betrokken geweest en kon daardoor niet meedenken aan een oplossing waarbij de Amsterdamse aanhang dit duel wel gewoon kan bijwonen. Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren", zo klinkt het vanuit Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen