Linksback José Enrique stopt er op zijn 31ste mee

6 september 2017, 20:22   Bijgewerkt: 6 september 2017, 22:36

De loopbaan van José Enrique is ten einde gekomen, zo heeft de verdediger deze week wereldkundig gemaakt. De 31-jarige linksback heeft besloten te stoppen met voetbal omdat hij veelvuldig werd geteisterd door blessureleed.

De Spanjaard was afgelopen seizoen een belangrijke schakel bij Real Zaragoza, waarvoor hij 24 duels speelde. Eerder speelde hij voor Valencia, Celta de Vigo en Villarreal. Toch is hij bij het grote publiek het meest bekend van zijn periode bij Liverpool, waar hij tussen 2011 en 2016 onder contract stond. In Engeland speelde hij ook bij Newcastle United. Voor The Magpies kwam hij tot 129 wedstrijden. 

Volgens de voormalig jeugdinternational was stoppen de enige optie. "Ik kon niet meer zonder medicijnen spelen", zegt hij in Marca. "Soms werd ik duizelig op het trainingsveld door de vele medicatie en had ik de dag erna een grote zwelling op mijn knie. Daardoor kon ik dan drie dagen nauwelijks lopen. Ik heb in twee seizoenen vijf dokters bezocht, maar er blijkt geen oplossing te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen