Silva mag niet spelen voor Leicester: 14 seconden te laat

6 september 2017, 12:58   Bijgewerkt: 6 september 2017, 13:19

Leicester City kan een half seizoen niet beschikken over aankoop Adrien Silva. The Foxes leverden de benodigde papieren veertien seconden na de deadline in. De Engelsen hadden de FIFA gevraagd hem alsnog speelgerechtigd te krijgen, maar dit verzoek is afgewezen door de wereldvoetbalbond. Omdat de transfer van de middenvelder verder voltooid is, moet de club hem wel salaris betalen.

De 28-jarige Silva kwam voor 24 miljoen euro over van Sporting Portugal. Leicester bekijkt of het in beroep kan gaan tegen de uitspraak van de FIFA. "We werken er samen met Adrien en Sporting aan om sommige problemen in betrekking tot de spelersregistratie op te lossen. En bekijken ook alle mogelijkheden om een oplossing te vinden."

Als de FIFA voet bij stuk houdt, kan hij pas in het nieuwe kalenderjaar in actie komen voor zijn nieuwe club. Voor Leicester een fikse streep door de rekening, omdat de twintigvoudig Portugees international gehaald werd als vervanger van de naar Chelsea vertrokken Danny Drinkwater.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen