Löw: "Dit laat de prachtige kant van het voetbal zien"

5 september 2017, 07:42   Bijgewerkt: 5 september 2017, 09:37

Duitsland deed maandagavond uitstekende zaken in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. Die Mannschaft wist in eigen land met kinderlijke eenvoud af te rekenen met Noorwegen. Het werd in Stuttgart 6-0 tegen de Scandinaviërs. Het was zodoende een goede interlandonderbreking voor de Duitsers, die ook al bij Tsjechië (1-2) wisten te winnen.

Dankzij goals van Mesut Özil, Julian Draxler, Timo Werner (tweemaal), Leon Goretzka en Mario Gomez werd Noorwegen met de grond gelijk gemaakt. Na acht speelronden heeft Duitsland nog steeds de perfecte score. Een smetje op de kwalificaties is wel dat er in Tsjechië rumoer was tijdens een minuut stilte en dat er na afloop gesproken werd over leuzen die stammen uit het nazitijdperk. Nu hebben de Duitsers zich wel weer van hun goede kant laten zien, vindt bondscoach Joachim Löw.

"Het was mooi om hier in Stuttgart te spelen, de sfeer was goed. Dat laat de prachtige kant van het voetbal zien", reageert Löw na de 6-0 tegen de Noren. "Na de wedstrijd tegen Tsjechië zeiden wat de spirit in het team moest veranderen en dat is gebeurd tegen Noorwegen. We hebben mooie vooruitgang geboekt. Het was de eerste thuiswedstrijd sinds lange tijd en de fans hebben genoten", glimlacht Löw tegenover Duitse media.

Werner

Belangrijk was Werner, de man van RB Leipzig die steeds belangrijker wordt voor de nationale ploeg. "Het ging beter dan tegen Tsjechië", aldus de aanvaller, die nu zes keer scoorde in acht interlands. "Ik ben blij dat ik de laatste tijd een vaste waarde ben. Dat ik hier in 'mijn' Stuttgart kan spelen voor de nationale ploeg, betekent veel voor mij", jubelt de 21-jarige Werner, wiens naam zelfs gescandeerd werd in het stadion. "Ik wil de fans bedanken, de steun is geweldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen