Groep C: alleen Noord-Ierland kan Duitsland nog inhalen

Groep C: alleen Noord-Ierland kan Duitsland nog inhalen

4 september 2017 – Duitsland heeft maandag in de WK-kwalificatie uitgehaald tegen Noorwegen. De Noren werden op een 6-0 getrakteerd. Die Mannschaft kan het ticket naar Rusland nog niet definitief boeken, omdat Noord-Ierland met 2-0 won van Tsjechië. De Noord-Ieren zijn daardoor zeker van een plekje bij de eerste twee.Duitsland - Noorwegen 6-0
Noorwegen had in Stuttgart helemaal niets te vertellen tegen Duitsland. De bij Arsenal bekritiseerde Mesut Özil schoot de wereldkampioen in de tiende minuut op voorsprong. Meteen was het Noorse verzet gebroken. Duitsland had tien minuten nodig om twee keer te scoren via Julian Draxler en Timo Werner, die vlak voor rust ook zijn tweede maakte. In de tweede helft namen de gastheren iets meer gas terug. Invallers Leon Goretzka en Mario Gomez deden ook nog een duit in het zakje.

Noord-Ierland - Tsjechië 2-0
Noord-Ierland mag blijven dromen van het WK. In eigen huis werd Tsjechië geklopt dankzij doelpunten van Jonny Evans en Chris Brunt. Beide goals vielen in de eerste helft. In praktijk kan Noord-Ierland ook koploper Duitsland nog passeren in groep C, waarin Azerbeidzjan eerder San Marino met 5-1 versloeg. Met twee wedstrijden op het programma is het verschil vijf punten. Beide landen treffen elkaar. Voor de tweede plaats is Noord-Ierland in ieder geval niet meer te achterhalen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019