Van Hanegem: "Begrijp niet dat mensen nog hopen"

4 september 2017, 08:19

Voor Willem van Hanegem is het duidelijk: het Nederlands elftal behoort komende zomer niet tot de 32 landen die deelnemen aan het WK in Rusland. Oranje won zondag weliswaar met 3-1 van Bulgarije, maar omdat concurrent Zweden met 0-4 zegevierde over Wit-Rusland is het gat tussen beide landen nog steeds drie punten. Daarnaast hebben de Zweden een beduidend beter doelsaldo dan Nederland (+11 om +5).

"Als ik naar dit Oranje zit te kijken, dan begrijp ik niet waarom mensen nog altijd hoop hebben dat we het WK in Rusland gaan bereiken. Zo slecht als de afgelopen twee interlands heb ik het Nederlands elftal eigenlijk zelden zien spelen. Misschien wel nooit. Nee, zelfs niet in de donkere jaren tachtig, toen we ook een tijdje totaal niet meer meetelden in Europa", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Ik ben al geen type dat met een rekenmachine in de hand naar een wedstrijd gaat zitten kijken, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik geloof er niet meer in. En dan zullen mensen misschien zeggen: daar is hij weer met het hoger leggen van de lat. Maar ja, Ruud Gullit filmt in de kleedkamer en praat over een fantastische wedstrijd. En als ik dan ook nog een commentator hoor zeggen dat Daley Blind zo goed speelde, omdat hij toevallig twee voorzetten gaf tegen een armetierige ploeg als Bulgarije, dan hebben we een lange weg te gaan", aldus de oud-international. "Wat ik tegen Frankrijk en Bulgarije heb gezien, zegt voldoende. Oranje doet voorlopig even niet meer mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen