Tete, Pröpper en Vilhena in basis Oranje, geen Sneijder

3 september 2017, 17:01   Bijgewerkt: 3 september 2017, 17:18

Dick Advocaat heeft de basisopstelling van het Nederlands elftal voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije op meerdere plaatsen gewijzigd. Kevin Strootman ontbreekt vanwege zijn schorsing, terwijl Timothy Fosu-Mensah en Wesley Sneijder naar de reservebank verwezen zijn. Het duel met de Bulgaren in de ArenA wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Advocaat kondigde al aan dat Tonny Vilhena zou starten, aangezien Strootman door zijn rode kaart tegen Frankrijk (4-0 verlies) geschorst is. De middenvelder van Feyenoord speelde al 45 minuten mee in Parijs. Dat deed hij als vervanger van Wesley Sneijder, die nu niet in de basis staat tegen Bulgarije, omdat hij niet echt fit oogde tegen Frankrijk. Davy Pröpper vervangt Sneijder in de startopstelling. Kenny Tete is na zijn fysieke klachten weer volledig hersteld en krijgt daarom de voorkeur boven Fosu-Mensah, die afgelopen donderdag in Oranje debuteerde.

Voor Oranje is er geen andere optie dan een overwinning. Wil Nederland zicht houden op het WK 2018, dan moet het haar drie wedstrijden winnen en ook nog eens aan het doelsaldo werken. De grootste concurrent is Zweden, dat op deze zondag tegen Wit-Rusland (thuis) speelt en op de laatste speeldag nog langskomt in Nederland. Op dat moment hoopt Oranje nog kans te maken op WK-deelname, maar dan moet er dus nog wel wat gebeuren. Lees hier alles over de scenario's.

Aan Bulgaarse zijde is Spas Delev, de man die twee doelpunten maakte in de met 2-0 verloren dramawedstrijd in Sofia, er niet bij wegens een blessure. Ook verdediger Bozhidar Chorbadzhiyski is niet van de partij, vanwege een schorsing. Ivelin Popov, ploeggenoot van Quincy Promes bij Spartak Moskou, is in principe de gevaarlijkste pion van de Bulgaren. Ten opzichte van de 3-2 zege op Zweden zijn er vier wisselingen doorgevoerd. Lees hier meer over de ploeg van bondscoach Petar Hubchev, die thuis vele malen beter presteert dan buitenshuis.

De 38-jarige Griekse scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos fluit het duel in de Amsterdam ArenA. Via de liveticker op FCUpdate.nl is de gang van zaken live te volgen.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Tete, De Vrij, Hoedt, Blind; Vilhena, Wijnaldum, Pröpper; Robben, Janssen, Promes.

Bulgarije: Iliev; S. Popov, Bozhikov, Terziev, Zanev; Zehirov, Chochev, Manolev; Tsvetkov; Kostadinov; I. Popov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen