Groep I: Kroatië zet na zege verder koers naar WK

3 september 2017, 16:55   Bijgewerkt: 3 september 2017, 17:35

Kroatië zet koers richting het WK. Zondag hervatte het Balkanland het gestaakte duel met Kosovo, en stapte het als winnaar van het veld. Domagoj Vida, in Nederland en met name bij Ajax bekend als de knipoog-Kroaat, maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt.

Door een wolkbreuk boven Zagreb werd het duel zaterdag in de 22ste minuut gestaakt door arbiter Stefan Johannesson. Dat gebeurde op een stand van 0-0. In de resterende minuten van de eerste helft was Kroatië de bovenliggende partij. Gescoord werd er niet.

Na rust groeide Kroatië verder in de wedstrijd, maar hield Kosovo - met Arber Zeneli (sc Heerenveen) en Milot Rashica (Vitesse) in de basis - stand. Tot een kwartier voor tijd. Vida zorgde voor de bevrijdende treffer door een vrije trap van Luka Modric raak te koppen.

De Kroaten nemen zo de leiding in groep I over van Oekraïne, dat op twee punten volgt. Nummer drie IJsland deelde tot zaterdag de koppositie, maar verloor verrassend bij Finland (1-0).