Cambuur verlaat laatste plaats dankzij zege in Volendam

3 september 2017, 14:23

SC Cambuur is van de 'nul' af. De Leeuwarders wonnen zondagmiddag het matige uitduel met FC Volendam dankzij het enige doelpunt van Xander Houtkoop. De Noord-Hollanders blijven op hun beurt wachten op de eerste competitiezege.

Cambuur en Volendam speelden weinig tot niets klaar. De gastheren kenden in het laatste kwartier van de eerste helft een opleving. Dat had ook moeten resulteren in de 1-0, maar Dylan Mertens liet na te scoren.

Het was scheidsrechter Jeroen Manschot die de aandacht op zich wist te vestigen. Hij gaf in de eerste helft maar liefst vijf keer geel. Na rust deed de arbiter het met een gele prent rustiger aan.

Voor Cambuur viel de verlossende goal tien minuten na rust. Houtkoop schoot een vrije trap hard en hoog achter doelman Hobie Verhulst. De ploeg van Marinus Dijkhuizen moest daarna een aantal gevaarlijke momenten voor eigen goal overleven en loerde zelf op een succesvolle uitbraak. Daarin had Alvin Daniels zijn vizier niet op scherp. Hij hielp een enorme kans op de beslissende 0-2 om zeep.

Gelukkig voor Daniels had dit geen verdere gevolgen, en is Cambuur van de laatste plek af. Door de drie punten stijgt Cambuur naar de twaalfde plaats. Volendam staat zeventiende.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!