Duel Cambuur begint twee uur eerder: "Volstrekt onacceptabel"

2 september 2017, 15:46

Een besluit van de burgemeester van de gemeente Edam-Volendam heeft kwaad bloed gezet bij SC Cambuur. Het Jupiler League-duel tussen FC Volendam en SC Cambuur zou zondag om 14.30 uur aanvangen, maar begint nu al om 12.30 uur. Een belachelijk besluit, vindt de Friese club.

De KNVB meldt dat de lokale autoriteiten nadrukkelijk bij de bond hebben verzocht om de wedstrijd twee uur te vervroegen in verband met de openbare orde. De bond heeft het verzoek van de burgemeester geaccepteerd, tot woede van Cambuur. "Niet alleen heeft het supportersonvriendelijke tijdstip van 12.30 uur niet onze voorkeur, om dit drie dagen voor de aftrap nog eens te beslissen levert dermate veel praktische problemen op (voor supporters en club) dat dit voor ons volstrekt onacceptabel is", spreekt de club klare taal in een statement. "Dit hebben we ook kenbaar gemaakt bij de KNVB, maar als club staan we hier machteloos in en het besluit van de burgemeester is onomkeerbaar."

Algemeen directeur Ard de Graaf vult aan: "In al die jaren dat ik nu actief ben in de voetballerij heb ik dit nog nooit meegemaakt. De gang van zaken is ongekend en amateuristisch. Alle schade die we hier mogelijk door oplopen zullen we verhalen op de Gemeente Volendam."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen