Groep F: Engeland in tweede helft ruim langs Malta

Groep F: Engeland in tweede helft ruim langs Malta

1 september 2017 – Engeland heeft de uitwedstrijd tegen Malta in de WK-voorronde met 0-4 gewonnen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate maakte alle vier de doelpunten wel pas in de tweede helft, de laatste drie treffers vielen zelfs pas in de laatste tien minuten.Engeland had voor rust beduidend meer balbezit dan Malta, maar wist voor de pauze de ban nog niet te breken. Dat kreeg Harry Kane pas in de 53ste minuut voor elkaar, nadat Dele Alli zich niet zelfzuchtig had getoond. Ryan Bertrand verdubbelde vijf minuten voor tijd de voorsprong voor de Engelsen. In de extra tijd maakten Danny Welbeck en Kane er een ruime zege van voor de wereldkampioen van 1966.

Met zeventien punten uit zeven wedstrijden is Engeland de koploper in groep F. Slowakije won voor eigen publiek de belangrijke krachtmeting met Slovenië in de strijd om de tweede positie met 1-0. Dat had het te danken aan een goal van Adam Nemec in de 81ste minuut. De Slowaken hebben nu vijftien punten, Slovenië blijft steken op elf stuks. Van de negen nummers twee plaatsen de beste acht zich voor de play-offs om vier WK-tickets, de negen poulewinnaars gaan rechtstreeks naar Rusland.

Slovenië moet de derde plaats delen met Schotland. De Schotten grepen hun laatste strohalm met een 0-3 overwinning bij Litouwen. Stuart Armstrong, Andrew Robertson en James McArthur waren trefzeker voor de equipe van bondscoach Gordon Strachan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021

  2. zaterdag 6 maart 2021