Groep C: matig Duitsland op valreep langs Tsjechië

Groep C: matig Duitsland op valreep langs Tsjechië

1 september 2017 – Duitsland leek voor het eerst in deze WK-kwalificatiecampagne puntenverlies te gaan lijden. De regerend wereldkampioen maakte vrijdag weinig indruk in de uitwedstrijd tegen Tsjechië, maar door een late treffer van Mats Hummels pakte het toch drie punten: 1-2.

Het begin van Duitsland in de Eden Aréna in Praag was nochtans uitstekend. Timo Werner zorgde al in de vierde minuut voor de 0-1 voor de Duitsers, na voorbereidend werk van Mesut Özil. Daarna, vooral in het tweede bedrijf, nam Die Mannschaft echter gas terug. Daarvan profiteerde Tsjechië: Vladimir Darida herstelde in de 78ste minuut, met een schitterende knal van afstand via de onderkant van de lat, het evenwicht. Omdat Hummels twee minuten voor tijd raak kopte uit een vrije trap van Toni Kroos bleef een kleine stunt van de Tsjechen uit (1-2).

Duitsland heeft na zeven speeldagen de maximale 21 punten, waarmee het op koers ligt voor deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland. Ze hebben vijf punten meer dan nummer twee Noord-Ierland. De Noord-Ieren versloegen de puntloze hekkensluiter San Marino met 0-3. Josh Magennis (2) en Steven Davis (penalty) maakten pas in de laatste twintig minuten het verschil in Serravalle.

Noord-Ierland staat onbedreigd op de tweede plaats; het gat naar nummer drie Tsjechië bedraagt zeven punten. Noorwegen en Azerbeidzjan staan met zeven punten op een gedeelde vierde plek. Die landen stonden vrijdag tegenover elkaar in Oslo, waarbij de Noren het thuispubliek op een 2-0 overwinning trakteerden. Joshua King (penalty) en Rasad Sadiqov (eigen goal) waren daarvoor verantwoordelijk.

De negen groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het WK, de acht beste nummers twee spelen play-offs.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021