AZ gelijk tegen Mechelen, Groningen buigt voor St. Pauli

1 september 2017, 21:28

AZ en FC Groningen zijn vrijdag niet tot winst gekomen in een oefenwedstrijd. De Belgische eersteklasser KV Mechelen hield AZ op een gelijkspel, de Groningers gingen onderuit tegen de Tweede Bundesligaclub Sankt Pauli.

Bij rust ging AZ nog aan de leiding in het stadion van KV Mechelen, door een benutte penalty van Marko Vejinovic in de 33ste minuut. Negen minuten voor tijd herstelde Uros Vitas uit een vrije trap het evenwicht voor Mechelen (1-1). Groningen moest in Rotenburg met 3-0 haar meerdere erkennen in Sankt Pauli. De eerste twee goals vielen uit een vrije trap en penalty, de derde was een schitterende goal vanaf de middenlijn van Waldemar Sobota.

AZ hervat de Eredivisie volgende week met een thuisduel met NAC Breda, Groningen ontvangt dan VVV.