Betis breekt met bij Vallecano weggejaagde Zozulya

1 september 2017, 20:16

Real Betis Sevilla heeft per direct gebroken met de omstreden Roman Zozulya, zo meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. De 27-jarige aanvaller uit Oekraïne kwam het afgelopen half jaar na een soap al niet meer in actie voor de Spaanse equipe.

Zozulya verruilde Betis afgelopen winter op huurbasis van Rayo Vallecano, maar daar werd hij al snel weggepest door de suppoters. Politiek gezien zijn de fans van de club uit Madrid links, terwijl de Oekraïner juist als extreemrechts te boek zou staan. Volgens de speler is dat laatste echter een misverstand, dat is ontstaan toen hij vorig jaar van Dnjepr naar Betis verhuisde.

"Bij mijn aankomst op de luchthaven droeg ik een shirt met daarop de badge van Oekraïne. Een journalist schreef echter dat ik een shirt aanhad van een bepaalde groep, waarvan de badge lijkt op die van mijn land", aldus Zozulya in februari in een open brief aan de Vallecano-aanhang. "Ik ben niet verbonden aan welke neo-nazigroep dan ook."

De journalist rectificeerde het bericht over Zozulya, maar dat kon de Vallecano-fans niet op andere gedachten brengen. Daarom besloot de club hem terug naar Sevilla te sturen. Omdat de huurdeal op dat moment al wel was geregistreerd en de transferdeadline al was verstreken, mocht Zozulya in de tweede seizoenshelft niet meer uitkomen voor Betis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen