Overmars over kritiek: "Ik verwijt mezelf niet echt wat"

1 september 2017, 18:26

Er was afgelopen zomer veel kritiek op het transferbeleid van Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken in de Johan Cruijff Arena, werd in de publieke opinie verweten dat hij de selectie voor het nieuwe seizoen niet op tijd voor elkaar had. De Amsterdammers sneuvelden in de Europese voorrondes en begonnen de Eredivisie met een nederlaag bij Heracles Almelo.

"Of ik mezelf iets kwalijk neem na de Europese uitschakeling? We kijken altijd in de spiegel wat we beter hadden kunnen doen op weg naar de voorbereiding. Halen we wel of geen vervanger voor Davy Klaassen? Dat zijn keuzes die je maakt en nogmaals: we zullen het kritisch bekijken. Maar nee, ik verwijt mezelf niet echt wat", zegt Overmars tegen Ajax TV.

"Ik ben blij met Maximilian Wöber. Hij was een kandidaat die we al vanaf het begin wilden hebben. Daarnaast ben ik blij met Dennis Johnsen. Hij heeft heel veel talent en is een jongen die direct inzetbaar kan zijn. We hebben al heel goede buitenspelers en met hem erachter is dat goed bezet. Klaas-Jan Huntelaar kwam al vrij vroeg en met Siem de Jong is de selectie compleet", vervolgt Overmars.

Wöber, Johnsen en De Jong sloten allemaal pas in de tweede helft van augustus aan. Op dat moment was Ajax al uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Daarin bleek OGC Nice te sterk. Overmars begrijpt de kritiek van de media en fans dat de recordkampioen van Nederland eerder had moeten toeslaan op de transfermarkt. "Die kritiek begrijp ik zeker", antwoordt de voormalig Oranje-international.

"Maar we hadden ook de pech dat Daley Sinkgraven eruit lag", gaat Overmars verder. Nick Viergever kan, naast in het centrum van de defensie, ook als linksback spelen. "Maar daardoor werd het wat dunnetjes", aldus Overmars, die positief wil blijven. "In principe was het nog tachtig procent van de ploeg die twee maanden eerder de Europa League-finale speelde. Het waait snel over, maar alles is ook verkeerd gevallen. We hebben veel kansen gemist en kansen die we tegen kregen gingen er gelijk in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen