Chelsea haalt Drinkwater, Sakho naar Crystal Palace

Chelsea haalt Drinkwater, Sakho naar Crystal Palace

1 september 2017 – Danny Drinkwater heeft Leicester City verruild voor Chelsea. De kampioen van Engeland rondde de komst van de 27-jarige middenvelder op het laatste moment van Deadline Day af. Het Crystal Palace van Frank de Boer deed hetzelfde met Mamadou Sakho (27), die na zijn verhuur van vorig seizoen de definitieve overstap maakt. De Franse verdediger komt over van Liverpool.

"Ik ben blij speler van Chelsea te zijn", reageert Drinkwater op de website van The Blues. "Het heeft lang geduurd om hier te komen, maar ik ben blij en kijk er naar uit om de club aan meer prijzen te helpen." Chelsea schakelde naar verluidt door op Drinkwater, nadat Ross Barkley (Everton) zich tijdens de medische keuring zou hebben bedacht en afzag van de overstap naar Stamford Bridge. Drinkwater is de zesde versterking voor Chelsea, dat eerder Antonio Rudiger, Tiemoue Bakayoko, Alvaro Morata, Willey Caballero en Davide Zappacosta aantrok.

Sakho
Crystal Palace legde Sakho voor vier jaar vast. Daarmee hebben The Eagles hun gewenste defensieve versterking binnen. Vorig seizoen was de huurperiode al van beide kanten geslaagd. "We hebben het afgelopen jaar goed gedaan, en moeten daar opnieuw voor gaan zorgen. Als we alle krachten samenvoegen, wordt het een mooi seizoen." Voorlopig wacht Crystal Palace nog op de eerste punten van het seizoen.

gerelateerd