Bulgaarse zege op Zweden biedt Oranje perspectief

31 augustus 2017, 22:47   Bijgewerkt: 31 augustus 2017, 23:11

Bulgarije doet weer helemaal mee in de strijd om de tweede plek ik Groep A. Het won de donderdag de thuiswedstrijd tegen koploper Zweden met 3-2, waardoor het verschil tussen beide landen nog maar één punt is. De Zweden wisten tot twee keer toe een achterstand ongedaan te maken, maar kwamen de 3-2 van Ivaylo Chochev niet meer te boven. De zege van de Bulgaren is ook goed nieuws voor het Nederlands elftal, dat zowel Bulgarije als Zweden binnen schootsafstand houdt. Oranje speelt zondag thuis tegen Bulgarije en zal deze wedstrijd moeten winnen.

Stanislav Manolev brak de weinig hoogstaande, maar bijzonder spannende wedstrijd open. De ex-PSV'er dook na tien minuten spelen op bij de tweede paal en knikte een afgemeten voorzet van Georgi Milanov binnen. Zweden liet de kans liggen om vrijwel direct daarna op gelijke hoogte te komen. Emil Forsberg mocht een penalty nemen, maar keeper Plamen Iliev gokte op de juiste hoek.

Bulgarije had niet veel tijd nodig om van deze klap te bekomen. Ivelin Popov slingerde een vrije trap richting de tweede paal, waar Georgi Kostadinov ongehinderd binnen kon koppen. De Zweden werden echter sterker en maakten op slag van rust voor de tweede keer gelijk. Marcus Berg koos slim positie na een voorzet van Lustig en zorgde voor de vierde doeltreffende kopbal van de avond.

Waar de eerste helft nog gelijk opging, had Zweden de tweede helft vrijwel volledig in handen. Het wist echter alleen via Forsberg gevaar te stichten. De middenvelder zag echter twee vrije trappen en een afstandsschot gepareerd worden door zijn kwelgeest Iliev en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast.

Het andere duel in groep A tussen Luxemburg en Wit-Rusland eindigde in een 1-0 zege voor de Luxemburgers.