Advocaat gooit Fosu-Mensah voor de leeuwen in Parijs

31 augustus 2017, 19:46   Bijgewerkt: 31 augustus 2017, 20:48

Matthijs de Ligt was bij zijn debuut in het Nederlands elftal de hoofdrolspeler in een Bulgaarse horrorfilm, maar dat heeft Dick Advocaat er niet van weerhouden om voor de belangrijke clash met Frankrijk te kiezen voor Timothy Fosu-Mensah. De rechtsachter van Crystal Palace debuteert in het Stade de France als basisklant in Oranje.

Het moment van de waarheid is aangebroken voor het Nederlands elftal. Op deze donderdagavond wordt om 20.45 uur de loodzware, maar cruciale uitwedstrijd tegen Frankrijk gespeeld. Verlies betekent dat het WK in Rusland waarschijnlijk aan de neus van Nederland voorbij gaat, al is het duel tussen Bulgarije en Zweden ook van groot belang. Zweden en Frankrijk hebben beiden dertien punten, terwijl Oranje op tien staat. Een verliespartij in Parijs zou dus betekenen dat Frankrijk zes punten los staat en Zweden ook meer dan drie punten marge kan hebben, als dat land in Sofia wint.

De boven Joël Veltman verkozen Fosu Mensah staat achterin geposteerd met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Daley Blind. Kevin Strootman staat ondanks zijn povere optredens in de eerste helft van de kwalificaties op het middenveld met Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum. Er staan 'gewoon' drie man voorop, met Quincy Promes, Vincent Janssen en Arjen Robben. Het is waarschijnlijk dat Promes een vrije rol heeft vanaf de linkerflank. Robin van Persie ziet zijn terugkeer bij Oranje dus niet resulteren in een basisplaats.

De elf van Frankrijk zijn de verwachte namen, zoals ook duidelijk werd in onze vlog. Les Bleus missen Raphaël Varane en spelen met meerdere spelers die dit seizoen nog weinig hebben gespeeld. Laurent Koscielny is daar een voorbeeld van, maar Antoine Griezmann ook. Het goudhaantje van Atlético Madrid kwam dit seizoen pas 67 minuten in actie. Kylian Mbappé, de kersverse aanwinst van Paris-Saint Germain, begint als wissel.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland in het Stade de France wordt gefloten door de Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi.

Opstelling

Frankrijk: Lloris; Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa; Coman, Pogba, Kanté, Lemar; Giroud, Griezmann.

Nederland: Cillessen; Fosu-Mensah, De Vrij, Hoedt, Blind; Strootman, Sneijder, Wijnaldum; Promes, Janssen, Robben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen