Excelsior haalt met Zwarthoed ook nieuwe reservegoalie

31 augustus 2017, 13:56

Excelsior heeft voor de tweede keer deze dag een keeper gepresenteerd. Kort na de bevestiging van de komst van de IJslander Ögmundur Kristinsson is bekendgemaakt dat ook Theo Zwarthoed zich aan de Rotterdamse club heeft verbonden. Hij heeft voor één jaar getekend.

De 34-jarige Zwarthoed, transfervrij na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles, is geen onbekende voor Excelsior. De sluitpost keepte in het seizoen 2006/2007 al voor de Kralingers in de Eredivisie. "Het is leuk om terug te zijn bij Excelsior", zegt Zwarthoed op de clubwebsite. "Ik ben er enorm blij mee. Ik wist dat Excelsior een doelman zocht en na afgelopen weekend zelfs twee keepers. Natuurlijk hoop je dan dat ze bij jou uitkomen, maar ik wist niet wat de club wilde en wat ze precies zochten. Toen ik werd benaderd, hoefde ik in principe niet lang na te denken. Natuurlijk moeten de voorwaarden goed zijn, maar dat was het geval en daarom waren we er snel uit."

Zwarthoed kent zijn rol achter Kristinsson. "Ik word niet de eerste doelman. Natuurlijk wil je liever spelen, maar als het verhaal van het begin af aan duidelijk is, heb ik geen moeite met deze rol. Het wil ook niet zeggen dat ik achterover ga leunen, integendeel. Als het moet dan zal ik er staan. Ik zal er vanaf vandaag alles aan doen", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen